Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: ๐Ÿšฒ 543 fietspompen in ๐Ÿฌ 8 webshops

Alle fietspompen

Om uw fietsband op de juiste spanning te brengen en te houden, kunt u niet zonder een fietspomp. De meest gangbare en vertrouwde soort fietspomp is de staande baanpomp. Van de klassieke Jumbo met een klempompkop tot een geavanceerde racefiets-pomp als de SKS Rennkompressor of de Topeak Joe Blow Sport 2 met drukmeter, alle soorten baanpompen vindt u bij fietspomp-expert.

Bekijk de beste fietspompen online op Bol.com

Ontlast de rug

Om nooit meer te hoeven bukken bij het pompen, is de voetpomp een goed alternatief. Om mee te nemen op uw tocht is een kleiner fietspompje, zoals de handzame minipomp of de framepomp ideaal. Voor onderweg kan ook een razendsnelle CO2-pomp handig zijn. Hiermee vervolgt u in rap tempo uw race.

Kies de pomp voor het juiste ventiel

Let bij het uitkiezen van uw fietspomp op of de pomp geschikt is voor uw ventieltype. In veel gevallen is het mogelijk om verloopnippels aan te schaffen om uw pompkop universeel inzetbaar te maken. De drie gangbare ventieltypes zijn AV (autoventiel), HV (Hollands Ventiel) en FV (Frans ventiel), de alternatieve benamingen vindt u hieronder.

AV-ventiel

Het type AV (auto ventiel), ook wel motorventiel of Schrader-ventiel genoemd, wordt vooral gebruikt bij mountainbikes en werk volgens hetzelfde principe als het ventiel van een autoband. Deze ventielsoort wordt steeds populairder en is eenvoudig op te pompen bij een tankstation of garage;

HV-ventiel

Het HV-ventiel (Hollands ventiel) wordt ook wel Dunlop- of Blitz-ventiel genoemd. Tegenwoordig wordt het Dunlop-ventiel, gesloten aan het uiteinde met een opening aan de zijkant, nauwelijks meer gebruikt. Gangbaarder is het Blitz-ventiel dat in dezelfde opening past als het Dunlop-ventiel. In het ventiel zit een klein balletje dat met de luchtdruk meebeweegt en zo de opening op het juiste moment vrijhoudt of sluit.

FV-ventiel

Voor race- of toerfietsen wordt vaak het FV-ventiel (Frans ventiel) gebruikt. Dit ventiel staat ook wel bekend als Belgisch ventiel, Presta-ventiel of Sclaverend-ventiel. Het ventiel heeft een kleinere diameter (ca. 6,5 mm) dan de AV of FV, waardoor hij geschikt is voor smalle velgen. Het terugslagmechanisme van een FV wordt doorgaans geblokkeerd door een moertje dat losgedraaid kan worden. Bij sommige fietspompen is een verloopnippel noodzakelijk om een FV op te kunnen pompen.

๐Ÿšฒ Fietspomp Expert
Logo