Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🚲 543 fietspompen in 🏬 8 webshops

Wat komt er nog meer kijken bij het fietsen naast de fietspomp

Voor veel mensen is fietsen een leuke hobby. Het is een geweldige manier om te genieten van de buitenlucht en om de omgeving te verkennen. Tegelijkertijd blijf je lekker in beweging. Naast een goed werkende fiets en een fietspomp zijn er echter nog een aantal andere essentiële items die je nodig hebt voor een comfortabele en veilige fietstocht. Na het lezen van dit artikel weet jij precies wat je nodig hebt!

Een veilige fietshelm

Een van de belangrijkste items die je moet doen voordat je op de fiets stapt, is een degelijke fietshelm kopen. Een fietshelm beschermt je hoofd bij een val of een botsing. En daarmee kan ernstig letsel worden voorkomen. Het is daarom erg belangrijk om een helm te dragen tijdens het fietsen. Dit wordt aangeraden bij elke afstand en snelheid. Bij het kopen van een fietshelm is het belangrijk om te letten op de pasvorm, het gewicht en de ventilatie. Hij moet lekker op je hoofd zitten. Daarnaast moet hij niet verschuiven tijdens het fietsen. Het is ook belangrijk dat hij goed ventileert, vooral tijdens warme zomerdagen. Zo blijft je hoofd goed koel. 

Accessoires voor een gravelbike: onmisbaar voor off-road avonturen

Wil je off-road gaan fietsen? Bijvoorbeeld met een gravelbike? Dan zijn er een aantal specifieke accessoires die handig zijn. Een gravelbike is ontworpen voor avontuurlijke ritten over ruw terrein, zoals grindwegen, bospaden en modderige trails. Om optimaal te kunnen genieten van je off-road avonturen, zijn de volgende accessoires aan te raden. Banden met profiel zijn handig zodat je stabiel blijft op ruwe ondergronden. Modderguards zijn een handige toevoeging om te voorkomen dat modder en vuil omhoog spat tijdens het fietsen. Een bidonhouder op je frame is handig zodat je voldoende water bij je hebt tijdens lange ritten. Zadel- en stuurtassen zijn ideaal voor het meenemen van extra spullen. Denk aan een reparatiesetje, snacks en een regenjas. 

Spullen voor onderhoud en reparatie van je fiets

Het is belangrijk om regelmatig je fiets te onderhouden. Het is dan fijn dat je weet hoe je kleine reparaties uit kunt voeren. Een goed onderhouden fiets rijdt soepeler, gaat langer mee en verkleint de kans op pech onderweg. Controleer regelmatig de bandenspanning en pomp je banden indien nodig op. Smeer de ketting en andere bewegende onderdelen van je fiets om slijtage te verminderen. Controleer de remmen en vervang remblokjes indien nodig. Houd de banden vrij van vuil en controleer regelmatig op eventuele beschadigingen. Leer hoe je een lekke band kunt repareren en neem altijd een reserve binnenband en een reparatiesetje mee tijdens het fietsen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

🚲 Fietspomp Expert
Logo